Fastighetsmäklare i Göteborg
logotype

Fastighetsmäklare 

med passion för hem med historia, äldre hus

Stadshem

En dröm- vår vision

Stadshem Fastighetsmäkleri föddes ur en dröm – drömmen om att bara förmedla hem i de fastigheter som uppfördes under den tid då hantverksmässighet och genuina material fortfarande präglade byggandet i Sverige. Vår passion är äldre hus – hem med historia. Allt från små, mysiga ettor och pampiga våningar till charmiga radhus och villor. Vi utvecklar hela tiden vår tjänst och är trogna vår unika nisch. Det har gjort att Stadshem enligt svensk mäklarstatistik säljer snabbare och till bättre pris än våra konkurrenter i Göteborg.

 

 

Vilka är vi?

Vi är tretton registrerade fastighetsmäklare, två fastighetsmäklarassistenter, en textförfattare, en art director, en kommunikatör / inredare, en ansvarig för marknad och försäljning samt vår verkställande direktör. Vi har en lång rad olika erfarenheter och personligheter, och det som förenar oss och stärker vårt varumärke är det stora och hängivna intresset för äldre fastigheter och glädjen i arbetet med att förmedla hem med en historia.

 

“Vår passion är äldre hus –

hem med historia”

 

Sedan starten har vi haft förmånen att samarbeta med fotograferna Jonas och Janne som med sin kompetens och sitt konstnärskap skapar bilder som med tydlighet och känsla ger rättvisa till varje hem. Vi satsade tidigt på att anställa en bebyggelseantikvarie, och idag har vi ett nära samarbete med två bebyggelseantikvarier på Antiquum för att vi vill bygga ett Stadshem som värnar om byggnadskultur och kunskap kring de vackra hem vi förmedlar.

Vår Historia

Vårt första kontor var en liten lokal i ett landshövdingehus på Allmänna vägen 13 i Majorna. Det var i landshövdingehusen som våra första försäljningar blev succéer och ryktet började sprida sig runt i Majorna, Kungsladugård och Gamla Masthugget. Vi börjande även uppmärksammas i andra delar av staden och ytterligare ett nytt kontor öppnades i ett landshövdingehus på Stockholmsgatan 5 i Bagaregården. Verksamheten fortsatte att växa, och 2010 öppnade vi även ett kontor på Eklandagatan 17. Under 2010 och 2011 fördubblades vår verksamhet och många lyckade försäljningar innebar ökat intresse för vårt koncept. Förra året, 2022, var så tiden mogen att slå ner våra pinnar på ännu en plats. Denna gång bar det av till huvudstaden och vi öppnade vårt första stockholmskontor i Söderort. Då Majorna var vårt startskott i Göteborg kändes Aspudden som den perfekta platsen för oss på östkusen. Platserna liknar varandra med en anda av kreativitet och nytänkande, som vi trivs bra i.

Tanken bakom placeringen av våra kontor har varit att vi ska finnas i närheten av där våra kunder bor. Alla ska känna att Stadshem finns nära om de har vägarna förbi, ibland för att titta eller fråga något eller bara ta en fika. Alla ska känna sig välkomna in till oss.

 

“Vi arbetar med de bostäder vi själva älskar – i gamla gedigna byggnader med personlighet, själ och historia.”

 

Trygghet

Du är i trygga händer hos oss. Vi är måna om att lägga alla korten på bordet och arbetar med transparens i varje moment, så att rätt underlag för att ta ett bra beslut finns. Detta gäller såväl i kontakten med säljare och köpare som med spekulanter. Vår textförfattare skapar en faktabaserad bostadsbeskrivning, fri från klyschor och med hög språklig kvalitet. Våra fastighetsmäklare är professionella projektledare med ett team av duktiga samarbetspartners som finns till hjälp vid alla typer av frågor under hela försäljningsprocessen. Alla våra avtal är godkända av mäklarsamfundets jurister.

 

Vi är bäst på det vi gör

Varje månad släpps Bostadsbarometern från Svensk Mäklarstatistik, Sveriges enda oberoende leverantör av heltäckande och aktuell försäljningsstatistik. Varje månad visar statistiken att vi på Stadshem säljer både snabbare och till ett högre slutpris än genomsnittet. Och det skiljer mycket. Till råga på det är vi en av de största aktörerna i flertalet av de geografier vi är verksamma i. Det trots att vi bara arbetar med hälften av bostäderna, eftersom vi enbart förmedlar bostäder i äldre fastigheter. Vi är helt enkelt bäst på det vi gör. Läs gärna vad kunderna säger om oss på hittamaklare.se

 

Vi är lokala

På Stadshem har alla fastighetsmäklare specialiserat sig på en lokal geografi. Det innebär att vi lär känna spekulanterna som söker boende i området och har regelbunden kontakt med de som redan bor där. Vår ständiga närvaro ger oss maximal precision om prisnivåer och vi genomför många försäljningar mellan köpare och säljare utanför marknaden. Vår lokala förankring och kunskap ger både köpare bättre köpgrund och säljare stor trygghet.

 

Bostadspresentationen –
en avgörande faktor

Stor vikt läggs vid förarbete och vi arbetar med de allra bästa inom inredning och fotografering. Vår hemsida är framtagen för att visa upp bostäder på ett lättöverskådligt, vackert och inspirerande sätt. På visningarna arbetas det medvetet för att varje bostad ska attrahera så många som möjligt. Vi erbjuder vackra genomarbetade prospekt för varje bostad. Inget lämnas åt slumpen när det gäller presentation och visning. Givetvis görs mycket mer och det finns många detaljer som gör att våra bostäder och presentationer är enormt uppskattade av våra kunder. Vi berättar gärna mer över telefon eller vid ett möte.

 

Kundregister för äldre bostäder

Stadshems kundregister är specifikt för äldre bostäder. Det läggs mycket tid på att kontinuerligt hålla vårt kundregister uppdaterat. Med ett relevant kundregister har vi möjlighet att erbjuda en förhandsvisning till köpklara kunder. En förhandsvisning kan leda till en riktigt bra affär direkt eller ge oss en bra bild av hur intresset ser ut för en bostad innan vi publicerat den publikt. Hos oss finns kunderna som vill köpa en bostad med bevarade originaldetaljer och som är beredda att betala för charmen i äldre bostäder.

 

Byggnadsvård och historia

Vår passion är äldre hus och med det kommer ett intresse för att förvalta dessa på bästa sätt. Vi vill sprida kunskap om byggnadsvård och vi har därför skapat en artikelserie om tidstypisk renovering och historia tillsammans med bebyggelseantikvarierna på Antiquum. Artiklarna är uppskattade och här kan man fördjupa sig i allt från kök, badrum, listverk, stuckatur, tak, färg och tapeter till byggnadsstilar. Artiklarna finns publicerade på vår hemsida och har tiotusen läsningar vardera. På Stadshem förespråkar vi ett byggnadsvårdsmässigt förhållningssätt vid renovering.

Vi på Stadshem

Adam Frostelind
Adam Frostelind

Innerstaden

Andreas Bergström
Andreas Bergström

Östra centrum

Anna Piehl
Anna Piehl

Art director

AnnaCecilia Björk
AnnaCecilia Björk

VD & Fastighetsmäklare

Anton Lindström
Anton Lindström

Guldheden & Johanneberg

Benjamin Vidovic
Benjamin Vidovic

Östra centrum

Caroline Östman
Caroline Östman

Östra centrum

Elise Bjernstam
Elise Bjernstam

Linnéstaden

Isabelle Jern
Isabelle Jern

Innerstaden

Jeanette Arrestrand
Jeanette Arrestrand

Mäklarassistent / Ekonomi

Kajsa Kymmer
Kajsa Kymmer

Majorna & Kungsladugård

Krister Nilsson
Krister Nilsson

Charmiga villor & gårdar

Lisa Nyberg
Lisa Nyberg

Majorna & Kungsladugård

Maria Sahlander
Maria Sahlander

Fotograf

Marléne Cedheimer
Marléne Cedheimer

Charmiga hem i Stockholm

Oskar Dagby
Oskar Dagby

Masthugget, Linné & Högsbo

Sandra Deeken
Sandra Deeken

Majorna & Kungsladugård

Sebastian Wiik
Sebastian Wiik

Johanneberg & Lorensberg

Victor Örndén
Victor Örndén

Försäljning / Marknad