Fastighetsmäklare i Göteborg
logotype

Fastighetsmäklare 

med passion för hem med historia, äldre hus

Stadshem

En dröm- vår vision

Stadshem fastighetsmäkleri föddes ur en dröm – drömmen om att bara förmedla hem i de fastigheter som uppfördes under den tid då hantverksmässighet och genuina material fortfarande präglade byggandet i Sverige. Vi vill här berätta om företaget Stadshem och om oss som jobbar här, så att du som kund kan känna trygghet i att när du väljer Stadshem så får du originalet och gör det bästa valet. Vår passion är äldre hus som kan erbjuda hem med en historia. Allt från små mysiga ettor till större pampiga våningar. Vi har fortsatt utveckla vår nisch under åren och idag är Stadshem en mäklarbyrå som enligt svensk mäklarstatistik säljer snabbare och till bättre pris än våra konkurrenter i Göteborg.

 

Vilka är vi?

Vi är tretton registrerade fastighetsmäklare, två fastighetsmäklarassistenter, en textförfattare, en art director, en kommunikatör / inredare, en ansvarig för marknad och försäljning samt vår verkställande direktör. Vi har en lång rad olika erfarenheter och personligheter, och det som förenar oss och stärker vårt varumärke är det stora och hängivna intresset för äldre fastigheter och glädjen i arbetet med att förmedla hem med en historia. Vår textförfattare skapar bostadsbeskrivningar som är sakliga och informativa och håller hög kvalitet. Vi ställer höga krav på faktainnehåll i våra beskrivningar, vilket våra kunder genom åren visat stor uppskattning för. Vi utformar också mycket utförliga och tydliga texter om bostadsrättsföreningarna utifrån den information som vi får från styrelsen i respektive förening. Lagkravet på att redovisa budlista kom med fastighetsmäklarlagen 2013, men vi på Stadshem hade långt tidigare valt att visa budlistan vid varje försäljning eftersom transparens i varje moment skapar trygghet för både köpare och säljare.

 

“Vår passion är äldre hus –

hem med historia”

 

Sedan starten har vi haft förmånen att samarbeta med fotograferna Jonas och Janne som med sin kompetens och sitt konstnärskap skapar bilder som med tydlighet och känsla ger rättvisa till varje hem. Vi satsade tidigt på att anställa en bebyggelseantikvarie, och idag har vi ett nära samarbete med två bebyggelseantikvarier på Antiquum för att vi vill bygga ett Stadshem som värnar om byggnadskultur och kunskap kring de vackra hem vi förmedlar.

Vår Historia

Vårt första kontor var en liten lokal i ett landshövdingehus på Allmänna vägen 13 i Majorna. Det var i landshövdingehusen som våra första försäljningar blev succéer och ryktet började sprida sig runt i Majorna, Kungsladugård och Gamla Masthugget. Vi börjande även uppmärksammas i andra delar av staden och ytterligare ett nytt kontor öppnades i ett landshövdingehus på Stockholmsgatan 5 i Bagaregården. Verksamheten fortsatte att växa, och 2010 öppnade vi även ett kontor på Eklandagatan 17. Under 2010 och 2011 fördubblades vår verksamhet och många lyckade försäljningar innebar ökat intresse för vårt koncept.

Tanken bakom placeringen av våra kontor har varit att vi ska finnas i närheten av där våra kunder bor. Alla ska känna att Stadshem finns nära om de har vägarna förbi, ibland för att titta eller fråga något eller bara ta en fika. Alla ska känna sig välkomna in till oss. Flera tusen människor har genom åren kikat in för att hämta den årliga alma­nacka med historiska bilder från ett svunnet Göteborg som vi tar fram kring jul varje år.

 

“Vi är genuina inifrån och ut.

Det vi säger att vi är, det är vi också”

 

Det är för oss viktigt att våra uppdragsgivare känner att vi som förmedlare gör vårt yttersta för att visa och beskriva just deras hem. Därför valde vi tidigt att satsa på genomarbetade prospekt.  Vi formger själva varje objekt i text och bild, och med hjälp av våra fotografer kan ett unikt prospekt växa fram.

Under de första åren av vår verksamhet började vi dela ut information i närområdet när en bostad var till salu, något som sedan hela branschen tagit efter. Vi använde redan då obestruket svenskt papper för att minska miljöbelastningen. Vi var också snabba på att dra ner på direktreklam i samband med att annonsering i sociala medier utvecklades. När Stadshem startade var det givet att ha annonsplats i dagspress, bland annat GP bostad. Kommer ni ihåg den bilagan? Här syntes alla, men inte vi. Istället valde vi sociala medier som hade börjat slå igenom, och vi insåg tidigt möjligheten att använda instagram, facebook och pinterest.

 

Nytänkande

Vi söker fortlöpande nya platt­formar i takt med att tekniken utvecklas. Vi satsar stort på utvalda annonsytor på nätet för bästa publicering av bostäder, men vi har också valt att ge alla besökare på visningar kopior på originalritningar från Stads­byggnadskontoret för att de ska kunna se bostadens läge i huset, fastighetens konstruktion, vilka väggar som är bärande med mera.

Vi har tagit ledningen i arbetet att utveckla och förbättra mäklartjänsten allt sedan starten 2006.  Initiativ såsom förbesiktningar av hus, tydligare bostadsbeskrivningar, anpassad och riktad digital marknadsföring har vi varit först med och vi kan till vår stora glädje se att kollegor i branschen valt att haka på. Vi kan konstatera att mäklartjäns­ten har utvecklats och blivit mycket bättre till förmån för våra kunder och uppdragsgivare.

 

Målsättning

Kvalitet

Vi på Stadshem vill vara våra uppdragsgivares långsiktiga partner som med kunskap om marknaden utformar presentationer som är baserade på saklighet och inte spektakulär reklam. Hellre en diskret utformning som upp­märksammas först när man får hjälp av oss. Då framkommer också vår styrka desto mer. Vi erbjuder mäklare som verkligen stödjer dig genom processen, material som är utvalt och skapat med fingertoppskänsla liksom de allra bästa fotograferna. Allt optimerat för att skapa de allra bästa förutsättningarna för din försäljning. Det vi säger och utger oss för att vara, det är vi också.

Kreativitet och hållbarhet

Vi ser gärna bakåt och vårdar historien samtidigt som vi är kreativa och vill skapa nya lösningar. När det gäller kommunikation och presentation av våra bostäder prioriterar vi nydanande, mod och att tänka utanför boxen. Vi vurmar för byggnads­vård och att ta hand om det gamla, som är fint och genuint. Våra val av samarbetspartners och inköp görs med hållbarhet i fokus och vi investerar i företag, vars värderingar vi delar. Såsom att vår visningskylt är snickrad av möbelsnickare i Gamlestaden och våra utskrifter blir synliga på vackert returpapper.

Humanistisk syn – om människan

Du som kund är alltid allra viktigast för oss. Affären ska kännas bra. Innan, under och efter. Det finns ingen slump i valet av medarbetare på Stadshem, utan alla är här som ett resultat av en noggrann rekrytering för att du ska kunna känna dig trygg med att du alltid får den bästa hjälpen hos oss på Stadshem.

Vi på Stadshem

Adam Frostelind
Adam Frostelind

Vasastaden & Nedre Johanneberg

Alva Westberg
Alva Westberg
Andreas Bergström
Andreas Bergström

Kålltorp & Östra Centrum

Anna Piehl
Anna Piehl

Art director

AnnaCecilia Björk
AnnaCecilia Björk

Verkställande direktör

Anton Lindström
Anton Lindström

Guldheden & Johanneberg

Axel Strandberg
Axel Strandberg

Charmiga hem i Stockholm

Ebba Bergström
Ebba Bergström

Linnéstaden

Elise Bjernstam
Elise Bjernstam

Bagaregården & Östra centrum

Jeanette Arrestrand
Jeanette Arrestrand

Mäklarassistent / Ekonomi

Johan Lundgren
Johan Lundgren

Text & form

Johanna Höglund
Johanna Höglund

Göteborgs centrala stadsdelar

Kajsa Kymmer
Kajsa Kymmer

Västra Centrum

Krister Nilsson
Krister Nilsson

Charmiga villor och gårdar

Lisa Nyberg
Lisa Nyberg

Charmiga hem i Stockholm

Michaela Löfgren
Michaela Löfgren

Föräldraledig

Oskar Dagby
Oskar Dagby

Gamla Masthugget och Linné

Sandra Deeken
Sandra Deeken

Västra Centrum

Victor Örndén
Victor Örndén

Försäljning / Marknad

Wilma Åberg
Wilma Åberg

Kungshöjd och Inom vallgraven