Att köpa bostad är roligt. Vi hjälper dig med de bästa tipsen
logotype

Köp med oss

Att köpa bostad är roligt. Vi hjälper dig med de bästa tipsen

KÖPA NYTT BOENDE. Det är mycket som ska stämma och det är i sig en process. Alla stora och små förändringar börjar med ett första steg och vårt tips är att du sätter upp dig i vårt spekulantregister. Då får du mail varje gång vi lägger ut en bostad till försäljning som passar dina önskemål. Det är ett bra sätt att komma igång och det är även bra att komma i kontakt med våra mäklare om man har frågor kring sitt köp. Välkommen att lämna dina uppgifter här till höger så hörs vi inom kort.

Välkommen med i vårt spekulantregister

    Trygg köpare
    Du behöver veta hur mycket du kan spendera på ditt nya boende, så därför är en viktig del i processen att ta kontakt med en eller flera banker och be om lånelöfte. Det är väldigt bra att ha detta gjort då det ofta kan gå fort när du väl hittar en bostad som du gillar. Att vara förberedd kommer gynna dig. Passa också på att läsa på om att köpa bostad, denna länk rekommenderar vi varmt: https://kopklar.hemnet.se. Välkommen att höra av dig till oss om du vill tala om ditt köp.
    Fri värdering

      Snart till salu
      Ett viktigt steg som är nära knutet till ditt köp är att börja arbeta med boendet du har just nu. Ofta kan det betyda mycket för köpprocessen att komma igång med sin säljprocess. Även om du inte vet så mycket om vad du vill köpa så vet du att du kanske kommer att behöva sälja. Vi hjälper dig gärna redan nu. Man kan förbereda sin försäljning ganska långt och det går utmärkt att välja att visa upp sin lägenhet på vår hemsida som ”Snart till salu”.

      Efter visning

      Ta kontakt med mäklaren innan du lämnar visningen, eller senast dagen efter, för att visa ditt intresse. Det är viktigt att du som spekulant känner att du fått svar på alla dina frågor och tittat på de utrymmen som är viktiga för just dig så att du kan ta ett välgrundat och bra beslut. Om du känner att du behöver se bostaden en gång till kan du höra av dig till mäklaren.

      Budgivning
      Stadshem tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att samtliga deltagare får information om vilka bud som kommit in. Budgivningen sköts per telefon och mäklaren ringer runt till de spekulanter som anmält sitt intresse. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren, inklusive de som kommer in före och efter att själva budgivningen startats eller avslutats, och det är alltid upp till säljaren om ett bud ska antas eller avfärdas.

      Undersökningsplikt
      Efter att köpet gått igenom kan man inte göra gällande fel som borde ha upptäckts vid en grundlig undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Uppgifter från säljaren och bostadsrättsföreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

      Energideklaration, stadgar mm
      Fakta kring energideklaration, stadgar och årsredovisning finns tillgängligt på stadshem.se under bostadspresentationen. Om du önskar utskrivet material, vänligen kontakta mäklaren.

      Kontraktsskrivning
      Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Detta sker oftast på något av våra kontor och ofta så snart som möjligt efter avslutad budgivning eftersom varken bud eller anbud är bindande innan köpekontraktet signerats av båda parter.

      Handpenning och finansiering
      Det är viktigt att finansieringen/lånelöftet från banken är klart innan du lägger bud på bostaden. Om ni önskar kontakt med bolånerådgivare så hjälper mäklaren dig gärna. Notera att en handpenning, oftast 10% av köpeskillingen, ska erläggas senast en vecka efter genomförd kontraktsskrivning. Handpenningen hålls sedan av mäklaren på ett så kallat klientmedelskonto, ett konto som är skilt från mäklarens övriga tillgångar, till dess at samtliga villkor (till exempel medlemskap i föreningen och eventuell besiktning) är uppfyllda.

      Mäklaren roll
      Mäklaren är enligt lag skyldig att vara opartisk mellanman mellan köpare och säljaren, och får därmed inte agera ombud åt någon av parterna.

      Vi på Stadshem

      Adam Frostelind
      Adam Frostelind

      Innerstaden

      Andreas Bergström
      Andreas Bergström

      Östra centrum

      Anna Piehl
      Anna Piehl

      Art director

      AnnaCecilia Björk
      AnnaCecilia Björk

      VD & Fastighetsmäklare

      Anton Lindström
      Anton Lindström

      Guldheden & Johanneberg

      Benjamin Vidovic
      Benjamin Vidovic

      Östra centrum

      Caroline Östman
      Caroline Östman

      Östra centrum

      Elise Bjernstam
      Elise Bjernstam

      Linnéstaden

      Isabelle Jern
      Isabelle Jern

      Innerstaden

      Jeanette Arrestrand
      Jeanette Arrestrand

      Mäklarassistent / Ekonomi

      Kajsa Kymmer
      Kajsa Kymmer

      Majorna & Kungsladugård

      Krister Nilsson
      Krister Nilsson

      Charmiga villor & gårdar

      Lisa Nyberg
      Lisa Nyberg

      Majorna & Kungsladugård

      Maria Sahlander
      Maria Sahlander

      Fotograf

      Marléne Cedheimer
      Marléne Cedheimer

      Charmiga hem i Stockholm

      Oskar Dagby
      Oskar Dagby

      Masthugget, Linné & Högsbo

      Sandra Deeken
      Sandra Deeken

      Majorna & Kungsladugård

      Sebastian Wiik
      Sebastian Wiik

      Johanneberg & Lorensberg

      Victor Örndén
      Victor Örndén

      Försäljning / Marknad