Därför har vi på Stadshem valt att återigen stödja organisationen Ung Cancer och deras medlemmar.
logotype

Vi springer Göteborgsvarvet för Ung Cancer 

Cancer är en hemsk sjukdom, men det finns en hel del vi kan göra för att underlätta vardagen för dem som lever med den. Därför har vi på Stadshem valt att återigen stödja organisationen Ung Cancer och deras medlemmar. Som vi sagt förut, hjälp oss att hjälpa.

Vi på Stadshem kommer att springa Göteborgsvarvet till förmån för Ung Cancer. Från och med nu så kan ni skänka en slant och vi dubblerar den. Dubbelt så bra alltså! Här kan du skänka pengar. #uppvarvningen

Ung Cancer finns till för unga vuxna som själv drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer. Det är en ideell, fristående samt politisk och religiöst obunden organisation som idag består av tusentals medlemmar mellan 16 och 30 år. I en tid då det är lätt att känna sig ensammast i hela världen skapar Ung Cancer mötesplatser och möjlighet till gemenskap. Att ge psykosocialt stöd och fylla det gap som ofta uppstår mellan livet på sjukhuset och livet utanför är en viktig del av verksamheten, liksom att ge ekonomiskt stöd till den som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Organisationen stöttar sina medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare, men man arbetar även med att informera om unga vuxna cancerdrabbade för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till förändring. Inte minst deltar man i debatter som berör målgruppen för att nå förändringar i vården och samhället.

19 maj

Den 19 maj kommer vi på Stadshem att springa Göteborgsvarvet till förmån för Ung Cancer, och vi deltar i den digitala insamlingen #Uppvarvningen. För varje träningspass vi kör och för varje kilometer vi springer samlas pengar in. Vi kommer även att arrangera en budgivning på en startplats för den som själv vill springa ”Varvet”.

Efter sommaren kommer insamlingen att gå vidare när vi drar i gång en ny kampanj. Under augusti och september kommer den som väljer att låta oss göra en värdering av sin bostad få en plansch med en fin fasadskiss av sitt hus. Planschen har ett värde av 500 kr, och av dessa kommer 100 kr att samlas in till Ung Cancers verksamhet.

Tillsammans med Ung Cancer kan vi finnas där för varandra idag och för alltid.

Arkiv