Att köpa bostad är roligt. Vi hjälper dig med de bästa tipsen
logotype

Köp med oss

Att köpa bostad är roligt. Vi hjälper dig med de bästa tipsen

KÖPA NYTT BOENDE. Det är mycket som ska stämma och det är i sig en process. Alla stora och små förändringar börjar med ett första steg och vårt tips är att du sätter upp dig i vårt spekulantregister. Då får du mail varje gång vi lägger ut en bostad till försäljning som passar dina önskemål. Det är ett bra sätt att komma igång och det är även bra att komma i kontakt med våra mäklare om man har frågor kring sitt köp. Välkommen att lämna dina uppgifter här till höger så hörs vi inom kort.

Välkommen med i vårt spekulantregister

  Trygg köpare
  Du behöver veta hur mycket du kan spendera på ditt nya boende, så därför är en viktig del i processen att ta kontakt med en eller flera banker och be om lånelöfte. Det är väldigt bra att ha detta gjort då det ofta kan gå fort när du väl hittar en bostad som du gillar. Att vara förberedd kommer gynna dig. Passa också på att läsa på om att köpa bostad, denna länk rekommenderar vi varmt: https://kopklar.hemnet.se. Välkommen att höra av dig till oss om du vill tala om ditt köp.
  Fri värdering

   Snart till salu
   Ett viktigt steg som är nära knutet till ditt köp är att börja arbeta med boendet du har just nu. Ofta kan det betyda mycket för köpprocessen att komma igång med sin säljprocess. Även om du inte vet så mycket om vad du vill köpa så vet du att du kanske kommer att behöva sälja. Vi hjälper dig gärna redan nu. Man kan förbereda sin försäljning ganska långt och det går utmärkt att välja att visa upp sin lägenhet på vår hemsida som ”Snart till salu”.

   Efter visning

   Ta kontakt med mäklaren innan du lämnar visningen, eller senast dagen efter, för att visa ditt intresse. Det är viktigt att du som spekulant känner att du fått svar på alla dina frågor och tittat på de utrymmen som är viktiga för just dig så att du kan ta ett välgrundat och bra beslut. Om du känner att du behöver se bostaden en gång till kan du höra av dig till mäklaren.

   Budgivning
   Stadshem tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att samtliga deltagare får information om vilka bud som kommit in. Budgivningen sköts per telefon och mäklaren ringer runt till de spekulanter som anmält sitt intresse. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren, inklusive de som kommer in före och efter att själva budgivningen startats eller avslutats, och det är alltid upp till säljaren om ett bud ska antas eller avfärdas.

   Undersökningsplikt
   Efter att köpet gått igenom kan man inte göra gällande fel som borde ha upptäckts vid en grundlig undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Uppgifter från säljaren och bostadsrättsföreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Energideklaration, stadgar mm
   Fakta kring energideklaration, stadgar och årsredovisning finns tillgängligt på stadshem.se/ostkusten under bostadspresentationen. Om du önskar utskrivet material, vänligen kontakta mäklaren.

   Kontraktsskrivning
   Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Detta sker oftast på något av våra kontor och ofta så snart som möjligt efter avslutad budgivning eftersom varken bud eller anbud är bindande innan köpekontraktet signerats av båda parter.

   Handpenning och finansiering
   Det är viktigt att finansieringen/lånelöftet från banken är klart innan du lägger bud på bostaden. Om ni önskar kontakt med bolånerådgivare så hjälper mäklaren dig gärna. Notera att en handpenning, oftast 10% av köpeskillingen, ska erläggas senast en vecka efter genomförd kontraktsskrivning. Handpenningen hålls sedan av mäklaren på ett så kallat klientmedelskonto, ett konto som är skilt från mäklarens övriga tillgångar, till dess at samtliga villkor (till exempel medlemskap i föreningen och eventuell besiktning) är uppfyllda.

   Mäklaren roll
   Mäklaren är enligt lag skyldig att vara opartisk mellanman mellan köpare och säljaren, och får därmed inte agera ombud åt någon av parterna.

   Vi på Stadshem

   Axel Strandberg
   Axel Strandberg

   Reg. Fastighetsmäklare

   Lisa Nyberg
   Lisa Nyberg

   Reg. Fastighetsmäklare

   AnnaCecilia Björk
   AnnaCecilia Björk

   VD, Reg Fastighetsmäklare

   Jeanette Arrestrand
   Jeanette Arrestrand

   Mäklarassistent

   Anna Piehl
   Anna Piehl

   Art Director

   Victor Örndén
   Victor Örndén

   Försäljning / Marknad

   Johan Lundgren
   Johan Lundgren

   Text & form