Smaragdödlans vindar – compact living i exklusivt format - Stadshem

Smaragdödlan

Örgryte Göteborg

Projekt - Smaragdödlan

Ansvarig mäklare
Andreas Bergström
Högst upp i en av Örgrytes fina tegelfastigheter från 1940-talet ska Vindshem bygga fyra optimalt planerade vindslägenheter om två rum och kök. Lägenheterna kommer att ha ett stort ljusinsläpp och varsin härlig takterrass. Den fria utsikten över omgivningen blir intagande. Varje lägenhet får en unik utformning, men gemensamt är de spännande taklutningarna, de smarta förvaringsmöjligheterna och de öppna planlösningarna som bjuder in till umgänge. En annan gemensam nämnare...

Vardagsrum och kök
Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till umgänge, och det finns plats för både matbord och soffgrupp. Ljuset strömmar in och helglasade skjutdörrar leder ut till en härlig takterrass i fritt läge. I köket tas utrymmet väl till vara för förvaring och arbetsyta, och köksbänken är i kalksten med infälld induktionshäll och underlimmad diskho. Den stiliga köksblandaren kommer från Tapwell. Ugnen är i rostfri design medan diskmaskinen, kylen/frysen och fläkten är integrerade i den gedigna träinredningen från Kvänum. Genomgående för lägenheterna är den enstaviga ekparketten från Kährs och den ljusgrå väggfärgen. De vita eluttagen och strömbrytarna kommer från Gira, och dörrhandtagen från Byggfabriken. Notera att på grund av Covid och situationen i Ukraina kan enstaka material bli restnoterade. Utbyte mot likvärdigt kan ske om specificerat material ej går att få tag på, dock aldrig utan information till köparen innan.

Sovrum
Sovrummet har plats för en dubbelsäng med nattduksbord och tack vare husets rofyllda läge kommer man att sova gott om nätterna. Därtill erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne, extratäcken med mera.

Badrum
Badrummet inrymmer duschhörna, tvättkommod från Haven, toalettstol från Duravit och kombimaskin från Siemens. Handfatsblandaren och duscharmaturen, både takdusch och handmunstycke, kommer från Tapwell. Väggarna är klädda med kakel och golvet belagt med klinker från Porcelanosa.

Fakta om bostaden
Ägandeform
Bostadsrätt - Nyproduktionsprojekt
Kommun
Göteborg
Stad
Göteborg
Område
Örgryte
Postnummer
412 73
Förening
BRF Skillnadsgatan 58
Org.nr
769619-1423
Läs mer

Antalet lägenheter/lokaler
Fastigheten på Skillnadsgatan 58 byggdes 1948 och föreningen bildades 2017 då det ombildades från hyresrätter till bostadsrätter. Föreningen består av 17 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Tomträtt
Fastigheten upplåts med tomträtt, vilken omförhandlas nästa gång år 2025.

Förvaltare
Nordiclife biträder föreningen med den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar
2019 - Ommålning samtliga fönster, takfot, räcken och andra exteriöra småarbeten
2019 - Renovering entrédörrar
2019 - Ny avfuktare tvättstuga
2020 - installation av fiber
2020 - Relining
2020/2021 - Dränering
2022 - Bygge av nya lägenheter på vinden

I dagsläget är inga större renoveringar planerade. Föreningen följer en underhållsplan.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil och i dagsläget är inga avgiftshöjningar planerade, men man har tidigare gjort små höjningar för att följa inflationen. Man har påbörjat bygge av nya lägenheter på vinden vilket både kommer ge kapital, fler kvardatmetrar att sprida skulderna på, samt flera medlemmar och framtida intäkter via avgifter.

Tvättstuga
Föreningen har en tvättstuga i källaren, med 2 tvättmaskiner och torkrum.

Kabel-tv och bredband
Föreningen har ett avtal med Telia avseende bredband, TV och ip-telefoni. Fiber är indraget.

 

Bostäder

Lägenhet # Rum Storlek Våning Avgift Pris Status
19 19 2 rok 35 kvm 4/4 2 619 kr/månad 2 980 000 kr Till salu
20 20 2 rok 35 kvm 4/4 2 619 kr/månad 2 950 000 kr Till salu
21 21 2 rok 35 kvm 4/4 2 619 kr/månad 2 950 000 kr Till salu
22 22 2 rok 35 kvm 4/4 2 619 kr/månad 3 250 000 kr Såld
Ansvarig mäklare
Andreas Bergström

Om oss


Stuckatur, hög takhöjd, marmor och mahogny – kanske har du själv förundrats över det vackra hantverk som ligger bakom alla små detaljer som gör er fastighet unik? Under det förra sekelskiftet och vidare in på 40-talet ritades arkitektoniskt enastående byggnader. Men de spatiösa paradvåningarna innebar också stora vindsutrymmen, tvättstugor, torkrum och källarutrymmen. Ytor som idag ofta står oanvända eller är dåligt planerade. Och där föddes idén bakom Vindshem.

Vi är ett nytänkande fastighetsbolag som sedan 2018 hjälpt bostadsföreningar i centrala Stockholm och Göteborg med att omvandla tomma ytor till attraktiva hem. Med en stark förankring i dagens trender och design, men också stor kunskap och respekt för traditionell byggnadsvård, erbjuder vi en helhetslösning där vi tar ansvar för processens alla led. För vi vill vara med och skapa nya hem för familjer, förtäta innerstaden och hjälpa till med att bevara och underhålla våra gamla vackra stadsdelar. Är er fastighet nästa kapitel av den resan?
Vi älskar äldre och gedigna hus, med personlighet, själ och historia. Det handlar lika mycket om väl valda material som åldrats med charm och värdighet, som att de som levt där genom åren skänkt huset en egen personlighet, själ och historia. Det är i sådana hus vi själva vill bo, och det är med dem vi vill jobba. Under 1950-talet och början av 60-talet var bostadsbristen akut i Sverige. Samtidigt var standarden låg. Lösningen var miljonprogrammet. Under 10 år – från 1965 till 1975 skulle en miljon bostäder byggas. Så långt allt gott. Men något gick, i våra ögon, förlorat när man började prioritera storskalighet, effektivitet och låga kostnader framför hantverkskunnande, hållbara material och vackra detaljer. 1970 nådde miljonprogrammets principer även villabyggandet. Därför förmedlar vi bara lägenheter i hus uppförda innan 1965. Och villor byggda innan 1970.