Unika och exklusiva vindstvåor med takterrass och vyer över takåsarna - Stadshem

Nordhemsbackens Vindar

Linnéstaden Göteborg

Projekt - Nordhemsbackens Vindar

Ansvarig mäklare
Pierre Fritz
Assisterande mäklare
Ebba Bergström
Lugnt och avskilt letar sig Nordhemsbacken upp på höjden strax väster om Linnégatan. Gatan är i stor sett bevarad från 1900-talets början och utgör ett intressant exempel på tidens arkitektur. Högst upp i huset med nummer 41 – uppfört 1903 enligt ritningar av byggmästare Carl Axel Gillberg – kommer Vindshem att bygga fyra optimala citylägenheter om två rum och kök. Varje lägenhet får tillgång till egen takterrass i fritt läge och med många härliga soltimmar. De gamla...test

 Högst upp i ett av Nordhemsbackens vackra sekelskifteshus kommer Vindshem att bygga fyra optimala citylägenheter om två rum och kök. Varje lägenhet blir unik, men gemensamt är de spännande taklutningarna, takkuporna i ursprunglig stil, de smarta förvaringsmöjligheterna, de öppna planlösningarna som bjuder in till umgänge och tillgången till egna takterrasser i fria lägen med många härliga soltimmar. Det blir även genomgående påkostade material med bland annat snickerier och gedigna träkök från Kvänum. Ett underbart boende erbjuds och från en av husets trapphus når man Kråkängsparken – en grönskande oas som bara de boende i kvarteret har tillgång till. Läget är det bästa tänkbara, och samtidigt som lugnet råder här på Nordhemsbacken har man ett myller av kaféer, restauranger och barer runt hörnet.

Fakta om bostaden
Ägandeform
Bostadsrätt - Nyproduktionsprojekt
Kommun
Göteborg
Stad
Göteborg
Område
Linnéstaden
Postnummer
413 06
Förening
BRF Svarte Oliven
Org.nr
716443-9387
Läs mer

BRF Svarte Oliven upplåter 16 lägenheter (+4st nya vindslägenheter) med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes år 1903 och består av ett flerbostadshus, adress Nordhemsgatan 41. Kvarvarande hyresrätter utgör en så kallad dold tillgång och stärker kassan den dagen hyresgästerna flyttar och lägenheterna kan försäljas på marknaden. Föreningen hyr även ut en lokal i markplan. Lokalen inbringar goda hyresintäkter till föreningen.

Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi
Styrelsearbetet representeras av ett stort engagemang, styrelsen arbetar kostnadsmedvetet samt med ett långsiktigt förhållningssätt. Föreningen förvärvade fastigheten under. De långfristiga skulderna uppgår enligt senaste årsredovisningen till cirka 10,8 mkr. Att tillägga är att man under 2021 har amorterat ca 1 mkr. Inkomsterna ifrån vindsförsäljningen kommer finansiera takrenovering, fasadrenovering samt uppfräschning av trapphus och portal.
I dagsläget finns inga beslut avseende förändrade månadsavgifter för medlemmarna.

Som tidigare nämnts utgör de 4 hyresrätterna en så kallad dold tillgång, den dag de säljs går pengar direkt till föreningen. Föreningens lokal inbringar goda intäkter till föreningen.

Genomförda underhålls- och renoveringsåtgärder samt kommande investeringar på fastigheten

Fastigheten har renoverats löpande under åren. En ROT- renovering genomfördes i slutet av 70-talet, då merparten av avloppsstammarna i golvbjälklaget byttes ut.

Föreningen har upprättat en reparationsfond (denna är på cirka 2 mkr), där föreningen har kalkylerat för de kommande underhålls- och renoveringsinsatser som följer enligt underhållsplanen. Tilltänkta renoveringar som står närmst på tur är: Byte av vinds- och källardörrar, injustering av värmeanläggning, spricklagning av fasad samt en OVK-besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll). Nyligen har spolning och filmning av VA-stammarna utförts, föreningen rekommenderades att genomföra en relining, detta är något som planeras inom de kommande 3-5 åren.

I samband med byggnationen av vindslägenheterna kommer föreningen även att lägga om taket. Detta byte kommer inte att generera någon höjning av medlemmarnas månadsavgifter, utan medel tas från den tidigare nämnda reparationsfonden. Framöver kommer man även att renovera fasad, måla fönster och fräscha till tapphus och portal. Även detta ska kunna finansieras med medel ifrån försäljningen av vinden.

Man arbetar även just nu med en långsiktig underhållsplan framåt.

Förvaltare
Allabrf sköter den ekonomiska förvaltningen och Vital service sköter städ och fastighetsskötsel.

Gemensamma utrymmen
Trivsam, gemensam innergård. Här finns stora umgängesytor med tillgång till utomhusmöbler och grill under sommarhalvåret.

Medlemmarna har även tillgång till den fantastiska Kråkängsparken. http://www.krakangen.se

Medlemmarna disponerar även tvättstuga där maskinenparken byttes ut 2019. Cykelförråd/barnvagnsrum samt soprum nås via gården. Tvättstugan har en bra utrustning och tillgängligheten bedöms vara god av de boende.

Kabel-TV och bredband
Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Bredband via Comhem.

Trappstädning
Sköts via entreprenad och inget de boende själva behöver engagera sig i.

Parkering
Boendeparkering i området kostar cirka 725  kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Möjlighet finns även till parkeringsplats i närliggande garage (extern kö).

Andrahandsuthyrning
Föreningen tillämpar gängse regler gällande andrahandsuthyrning, dvs beviljar andrahandsuthyrning om giltigt skäl föreligger.

Juridisk person
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Ovanstående information grundas på information från kontaktperson (2022-01-13). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Bostäder

Lägenhet # Rum Storlek Våning Avgift Pris Status
A-1401 A-1401 2 rok 35 kvm 4/4 2 154 kr/månad 3 800 000 kr Såld
A-1402 A-1402 2 rok 35 kvm 4/4 2 154 kr/månad 3 500 000 kr Såld
A-1403 A-1403 2 rok 35 kvm 4/4 2 154 kr/månad 3 500 000 kr Såld
A-1404 A-1404 2 rok 35 kvm 4/4 2 154 kr/månad 3 800 000 kr Såld
Ansvarig mäklare
Pierre Fritz
Assisterande mäklare
Ebba Bergström

Om oss

Vindshem är en modern och nytänkande fastighetsutvecklare från Göteborg. Drivkraften var vid start att skapa unika boenden med en stark förankring i dagens trender för en medveten storstadsbo. Att bygga bostäder med en tilltalande design och samtidigt bidra till en förtätad stadsbild. Vi köper outnyttjade ytor av bostadsrättsföreningar så som källarutrymmen, vakanta butiks-/kontorslokaler, garage, torkvindar och råvindar för att sedan utveckla dessa till helt nya bostäder. Alla bostäder blir unika och utvecklas utifrån de förutsättningar som finns. Vår sinnesbild är att alltid bygga bostäder vi själva skulle vilja bo i.
Vi älskar äldre och gedigna hus, med personlighet, själ och historia. Det handlar lika mycket om väl valda material som åldrats med charm och värdighet, som att de som levt där genom åren skänkt huset en egen personlighet, själ och historia. Det är i sådana hus vi själva vill bo, och det är med dem vi vill jobba. Under 1950-talet och början av 60-talet var bostadsbristen akut i Sverige. Samtidigt var standarden låg. Lösningen var miljonprogrammet. Under 10 år – från 1965 till 1975 skulle en miljon bostäder byggas. Så långt allt gott. Men något gick, i våra ögon, förlorat när man började prioritera storskalighet, effektivitet och låga kostnader framför hantverkskunnande, hållbara material och vackra detaljer. 1970 nådde miljonprogrammets principer även villabyggandet. Därför förmedlar vi bara lägenheter i hus uppförda innan 1965. Och villor byggda innan 1970.