Landerigatan 8 B | 5 rok, 131 Kvm

Underbar etagelägenhet med fantastisk takterrass

En stor, välrenoverad och helt insynsfri landshövdingehuslägenhet med två våningar. Lägenheten ligger ensamt på båda våningsplanen och är som ett eget hus högst upp i huset. Planlösningen är gjord så att man ser från fönster till fönster, från yttervägg till yttervägg, vilket maximerar ljusinsläppet och känslan av rymd. Det är väl tilltaget med sällskapsyta och det övre vardagsrummet har utgång till en 7,3 kvm stor takterrass med sol från 11 på förmiddagen fram till kvällsskymningen. I det nedre vardagsrummet, som har gott om plats för både matsalsbord och soffa, utgör den eldningsbara kakelugnen en härlig mysfaktor. Bevarade snickerier såsom skafferier, spegeldörrar, spontpaneler och stuckatur ramar in nedervåningen, och övervåningen pryds av synliga takbjälkar och en frilagd murstock med vackra änglatrappor.


Elise Bjernstam

Ansvarig Mäklare

Elise Bjernstam

072-388 53 03

elise@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Landerigatan 8 B

Område: Bagaregården

Byggnadsår: 1924

Rum: 5 rok

Boarea: 131 Kvm

Våning: 3 + 4

Avgift: 6 054 kr inkl Värme, Vatten, Fiber, Kabel-TV

Pris: 5 990 000 kr Utgångspris

Landshövdingehuset på Landerigatan 8 uppfördes 1924 i tjugotalsklassicistisk stil. Huset ingår i ett så kallat storgårdskvarter, och på den stora och barnvänliga innergården finns det lekplats och härliga grönytor. Föreningen har en egen uteplats med bord, stolar, parasoll och gammaldags gatsten, och i låsta portalen ut till gatan finns det plats för cyklar och barnvagnar. Källaren inrymmer tvättstuga, torkrum, snickeri och cykelförråd. Det är en stabil förening med god ekonomi, och det råder trivsam stämning grannar emellan. En trädgårdsarkitekt har nyligen anlitats för förslag till omdisponering av utemiljön.

Huset ligger i Bagaregården, en lugn och trivsam stadsdel som behållit sin äldre charm genom åren. Läget är perfekt, och såväl citys puls som Delsjöområdets natur ligger inom cykel- och promenadavstånd. I grannskapet finns det mataffär, skola och ett nybyggt dagis, och det är även nära till Olskrokstorget där man hittar fiskbodar, ostbutik, ICA Supermarket, systembolag, fransk bistro, tapasrestaurang med mera. Kommunikationsmöjligheterna goda och från Stockholmsgatans spårvagnshållplats, bara ett par hundra meter från lägenheten, tar man sig till Centralstationen på mindre än tio minuter.

Renoveringar och byggnationer
Lägenheten är i väldigt gott skick och hela nedervåningen, inklusive badrummet och köket, totalrenoverades 2003. All el drogs om och in i väggarna, som till merparten har isolering och träskiva bakom gips. De svarta eluttagen och dimmerbrytarna kommer från Eljo Renova. Vindsuppbyggnaden ägde rum 2008/2009 då hela övervåningen färdigställdes. I samband med detta lät man även göra om tamburen och bygga en minitvättstuga på nedervåningen. Köket renoverades ånyo 2016, och under det senaste året har man låtit fräscha upp ytskikten i trappan, rummen på övervåningen och det större sovrummet på nedervåningen. 2016 installerades också kakelugnen, vilken är besiktigad och godkänd för eldning.

Vardagsrum (nedervåningen)
Det stora vardagsrummet på nedervåningen bjuder in till umgänge, och här kan man duka upp till middagar med många gäster. Rummet har även plats för soffa och läshörna, och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en fin bokhylla med vitrinskåp. Bokhyllan har platsbyggts av finsnickare och är målad med linoljefärg. Ljuset strömmar in genom fönstret, och sommartid är skogsdungen utanför som en grön tavla. När skymningen väl fallit är det mysigt att elda i den vackra kakelugnen – en äkta Rörstrand från gamla tider – som installerades i fjol. Rummets framtagna brädgolv är vitlaserat och lackat, och väggarna klädda med en ljus Marcel Wanders-tapet.

Kök
I köket är det rejält tilltaget med bänkyta och förvaring, och tack vare öppningen mot vardagsrummet kan man kombinera matlagningen med umgänge. Skåpen har specialtillverkats av finsnickare (dock ej stommarna i underskåpen) och är linoljemålade i koboltblått bruten med svärta. De speglade luckorna och lådorna pryds av vackra mässingshandtag från Byggfabriken. Bredvid ugnen finns smart utdragsförvaring för kockens alla kryddor och oljor. Bänkskivorna är i tjock svart granit med underlimmad diskho och den snygga köksblandaren, med extra sensorstyrd liten kran, kommer från Oras. Fläkten och den 100 cm breda kylen/frysen, med fullbred inuti, kommer från Smeg och sattes in 2015. Om så önskans kan den ena frysen göras om till en extra kyl. Ugnen och induktionshällen är av märket Siemens och installerades för cirka sex år sedan. I själva arbetsdelen är golvet belagt med schackrutig Höganäsklinker med golvvärme och väggarna klädda med vitt kakel från Fired Earth som satts i halvförband med smal fog. De italienska koppararmaturerna ger en bra belysning, och dessa kommer att lämnas kvar eftersom de utgör en del av kökets helhetsupplevelse.

Vid köksfönstret, varifrån man blickar ut över den grönskande innergården, finns en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för fyra personer. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter i form av ett inbyggt originalskafferi och en fin nisch med öppna hyllplan. Det framtagna brädgolvet är vitlaserat och lackat, och matplatsens väggar klädda med vitmålad originalspont och en vacker tapet från Ralph Lauren.

Sovrum I
Nedervåningens stora sovrum rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare läget mot Landerigatans lugn sover man gott om natten. Rummets rejäla garderober har skjutpaneler från Ann Idstein och sväljer allt i klädväg. Det framtagna brädgolvet är vitlaserat och lackat, och väggarna målade i vitt.

Sovrum II
I rofyllt gårdsläge ligger ett mysigt rum som idag används som barnrum men som även lämpar sig väl som kombinerat gästrum och hemmakontor. Rummet var ursprungligen kök i en mindre lägenhet, och det bevarade originalskafferiet erbjuder charmig förvaring. Skafferiets öppna överskåp passar perfekt som koja för gossedjuren. Det framtagna brädgolvet är vitmålat, och väggarna pryds av vitmålad originalspont och en fin tapet från Pip Studios.

Badrum (nedervåningen)
Det nedre badrummet inrymmer duschhörna, handfat, handdukstork, vägghängd toalettstol och ett snyggt väggskåp som byggdes av finsnickare i fjol. Badrumsspegeln kommer från Flos och den fina belysningsarmaturen ovanför från Artemide. Handfatsblandaren är av märket Oras och den snygga betongskivan som fungerar som avställningsyta har tillverkats av MBJ Design. Väggarna är klädda med Höganäskakel, svart i duschhörnan och vitt i övriga badrummet, och golvet belagt med svart marmor. Golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter.

Inre hall
En inre hall med arbetshörna binder samman sovrummen och badrummet med vardagsrummet. Den frilagda murstocken, som ger hallen karaktär, är gråputsad och väggarna målade i vitt. Framtaget, vitlaserat och lackat brädgolv löper tröskelfritt genom dörröppningarna.

Tvättstuga
I anslutning till den inre hallen finns en liten tvättstuga med tvättmaskin från Miele. Tvättmaskinen installerades för cirka tre år sedan. Golvet är belagt med plastmatta och väggarna klädda med våtrumsväv som målats med våtrumsfärg. Eftersom det finns möjlighet att sätta in tvättmaskin i det stora badrummet på övervåningen kan tvättstugan göras om till en klädkammare för ytterkläder, skor med mera.

Tambur
I den vackra och välkomnande tamburen erbjuds förvaring- och avhängningsmöjligheter i form av ett skåp och fina nischer med hängare och öppna konsolhyllor. Hyllorna har specialsnickrats, och modellen har hämtats från gammaldags serveringsskåp. Det finns även en öppen hylla för vantar, mössor med mera från Norrgavel som lämnas kvar. Tamburens golv är belagt med franska cementplattor från Fired Earth och väggarna pryds av vitmålad spontpanel.

Trappa
Från tamburen leder den breda, gamla och fint restaurerade vindstrappan upp till lägenhetens övervåning. Trappans väggar är nytapetserade, och den fina tapeten kommer från Jocelyn Warner.

Vardagsrum (övervåningen)
Trappan mynnar ut i ett stort vardagsrum som tack vare sin öppna och genomgående planlösning badar i ljus. Utsikten över taken och gården ger en härlig frihetskänsla. Rummet har en fantastisk rymd, och det är 3,6 meter upp till nock. De synliga takbjälkarna, den frilagda murstocken med vackra änglatrappor och den djupa takkupan med spröjsat halvmånefönster skapar en underbar atmosfär. Om så skulle önskas kan man höja mysfaktor ytterligare genom att installera en eldstad, och det är förberett med tilluftskanal. Med en stege till hands når man övervåningens förvaringsloft som barnen kan använda som en mysig koja.

Rummets väggar är målade i vitt med en nytapetserad vägg som fond. Den fina tapeten kommer från Jocelyn Warner. Bakom TV:n finns ett schakt i väggen för kablar. Golvet har tillverkats av Kasthall och är i massivt ekplank som hårvaxoljats och infärgats med dekorvax. På hela övervåningen är det vattenburen golvvärme som ger rummen en väldigt behaglig och jämn värme.

Terrass
Helglasade skjutdörrar leder ut till lägenhetens 7,3 kvm stora takterrass. Härifrån har man härlig utsikt över gården, och under sommarhalvåret är det sol från 11 på förmiddagen till kvällsskymningen. Terrassens sidoparti, som liksom kvalitetspartierna i metall kommer från Schücko, släpper in mycket ljus. Golvet är i nyslipat och nyoljat ädelträ som känns mjukt och lent för sommarnakna fötter. Enligt det upplåtelseavtal som upprättades i samband med köpet av vinden ligger ansvaret för terrassen på föreningen.

Sovrum III
Övervåningens mysiga sovrum används i dag som barnrum, och här finns en loftsäng som specialbyggts av finsnickare. Under takfönstren, som fyller rummet med ljus, har man satt upp ett skrivbord med plats för flera barn. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en inbyggd och rejäl skjutdörrsgarderob. Rummet är nytapetserat med William Morris vackra tapet ”Kaprifol”, och liksom i vardagsrummet är golvet i massivt ekplank som hårdvaxoljats och infärgats med dekorvax.

Badrum (övervåning)
Det stora badrummet på övervåningen bjuder in till sköna spakvällar, och under takfönstret finns ett inkaklat och lyxigt badkar med plats för två personer. Bredvid badkaret finns det plats för relaxmöblemang eller, om man vill, en liten bastu. Badkars- och handfatsblandarna kommer från Oras, och duschhörnan är lyxigt utrustad med takdusch- och handmunstycke från Hans Grohe. Badrumsspegeln, med tillhörande belysningsarmatur, har tillverkats av Flos och handfatet kommer liksom den vägghängda toalettstolen från Duravit. Ytterväggen är klädd med slätspacklad och vitmålad våtrumsväv medan övriga väggar, inklusive badkaret och den fina murstocken vid duschhörnan, pryds av mosaik från Sicis. Golvet är belagt med stora gråa klinkerplattor från en italiensk underleverantör till Kasthall, och den vattenburna golvvärmen kompletteras med elburen värme som används sommartid.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Bagaregården
Postnummer:
416 70
Rum:
5 rok
Boarea:
131 Kvm
Biarea:
10 Kvm
Lägenhetsnr:
9
Byggnadstyp:
Landshövdingehus
Byggnadsår:
1924
Fönster:
3-glas
Förråd:
2 st källarförråd
Tv- internetutbud:
Fiber Telia
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
6 054 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Fiber, Kabel-TV
Andelstal, förening:
7.16323 %
Andelstal, ägande:
7.16323 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
91 kWh/Kvm och år
El:
635 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Driftskostnader totalt:
802 kr/mån
Förening:
Brf Mösseberg Nr 5
Org.nr:
7572015183

Antal lägenheter:
Föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt, och en lokal med hyresrätt (frisör).

Byggår:
1924

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Tomträtt:
Föreningen äger sin egen mark.

År föreningen förvärvade fastigheten:
1924

Förvaltare:
SBC

Stambyte:
Föreningen gjorde en relining 2007.

Renovering:
2001 renoverades tvättstugan, och 2007 gjordes en OVK-besiktning. Fjärrvärme installerades 2007. 2008 asbestsanerades källaren, taket lades om och gemensamma vattenstammar drogs till alla lägenheter. Tillbyggnad av två vindslägenheter skedde 2008-2009. Fasaden målades om och säkerhetsdörrar sattes in 2009. Elinstallationer, förbättring av tidigare rörinstallationer och intrimning av fjärrvärmesystem utfördes 2011. Trapphusen renoverades 2013. Ny port med kodlås mot Landerigatan samt spolning av stammar i trappuppgång A skedde 2014.

Under 2015 iordningställdes gången från gatan och in (målning och belysning). Inga större renoveringar planeras.

Ekonomi:
Föreningens lån ligger på 2 463 kr i lån/kvm boyta. Avgifterna uppgår till 560 kr/kvm. Ingen förändring av avgiften är planerad i dagsläget.

Andrahandsuthyrning:
Ska godkännas av styrelsen och ges vid skäl såsom arbete/studier på annan ort, mm.

Tvättstuga:
Ligger i uppgång C. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, ett torkrum (torkaggregatet byttes ut 2013) och centrifug. Det är lätt att få tvättider.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett hobbyrum. Det finns utrymme för barnvagnar och cyklar i trappuppgång A.

Trappstädning:
Föreningens medlemmar sköter själva trappstädning och gårdsskötsel.

Parkering:
I området är det boendeparkering som gäller. Det finns även gratisparkering på vissa gator i området.

Kabel-TV / bredband:
Fiber som ingår i avgiften.


Övrigt:
Föreningen genomför en höst- och en vårstädning varje år, och årsstämman läggs som oftast i samband med vårstädningen. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Stil
Landshövdingehus
Vid mitten av 1800-talet började urbaniseringen att ta fart på allvar i Sverige. Industrin hade kommit igång och städerna lockade landsbygdens folk med arbetstillfällen. Flyttlassen gick täta och städerna växte mycket fort. Inte minst Göteborg som på tjugo år mer än dubblade sin befolkning.

Landshövdingehuset på Landerigatan 8 uppfördes 1924 i tjugotalsklassicistisk stil. Huset ingår i ett så kallat storgårdskvarter, och på den stora och barnvänliga innergården finns det lekplats och härliga grönytor. Föreningen har en egen uteplats med bord, stolar, parasoll och gammaldags gatsten, och i låsta portalen ut till gatan finns det plats för cyklar och barnvagnar. Källaren inrymmer tvättstuga, torkrum, snickeri och cykelförråd. Det är en stabil förening med god ekonomi, och det råder trivsam stämning grannar emellan. En trädgårdsarkitekt har nyligen anlitats för förslag till omdisponering av utemiljön.

Huset ligger i Bagaregården, en lugn och trivsam stadsdel som behållit sin äldre charm genom åren. Läget är perfekt, och såväl citys puls som Delsjöområdets natur ligger inom cykel- och promenadavstånd. I grannskapet finns det mataffär, skola och ett nybyggt dagis, och det är även nära till Olskrokstorget där man hittar fiskbodar, ostbutik, ICA Supermarket, systembolag, fransk bistro, tapasrestaurang med mera. Kommunikationsmöjligheterna goda och från Stockholmsgatans spårvagnshållplats, bara ett par hundra meter från lägenheten, tar man sig till Centralstationen på mindre än tio minuter.

Renoveringar och byggnationer
Lägenheten är i väldigt gott skick och hela nedervåningen, inklusive badrummet och köket, totalrenoverades 2003. All el drogs om och in i väggarna, som till merparten har isolering och träskiva bakom gips. De svarta eluttagen och dimmerbrytarna kommer från Eljo Renova. Vindsuppbyggnaden ägde rum 2008/2009 då hela övervåningen färdigställdes. I samband med detta lät man även göra om tamburen och bygga en minitvättstuga på nedervåningen. Köket renoverades ånyo 2016, och under det senaste året har man låtit fräscha upp ytskikten i trappan, rummen på övervåningen och det större sovrummet på nedervåningen. 2016 installerades också kakelugnen, vilken är besiktigad och godkänd för eldning.

Vardagsrum (nedervåningen)
Det stora vardagsrummet på nedervåningen bjuder in till umgänge, och här kan man duka upp till middagar med många gäster. Rummet har även plats för soffa och läshörna, och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en fin bokhylla med vitrinskåp. Bokhyllan har platsbyggts av finsnickare och är målad med linoljefärg. Ljuset strömmar in genom fönstret, och sommartid är skogsdungen utanför som en grön tavla. När skymningen väl fallit är det mysigt att elda i den vackra kakelugnen – en äkta Rörstrand från gamla tider – som installerades i fjol. Rummets framtagna brädgolv är vitlaserat och lackat, och väggarna klädda med en ljus Marcel Wanders-tapet.

Kök
I köket är det rejält tilltaget med bänkyta och förvaring, och tack vare öppningen mot vardagsrummet kan man kombinera matlagningen med umgänge. Skåpen har specialtillverkats av finsnickare (dock ej stommarna i underskåpen) och är linoljemålade i koboltblått bruten med svärta. De speglade luckorna och lådorna pryds av vackra mässingshandtag från Byggfabriken. Bredvid ugnen finns smart utdragsförvaring för kockens alla kryddor och oljor. Bänkskivorna är i tjock svart granit med underlimmad diskho och den snygga köksblandaren, med extra sensorstyrd liten kran, kommer från Oras. Fläkten och den 100 cm breda kylen/frysen, med fullbred inuti, kommer från Smeg och sattes in 2015. Om så önskans kan den ena frysen göras om till en extra kyl. Ugnen och induktionshällen är av märket Siemens och installerades för cirka sex år sedan. I själva arbetsdelen är golvet belagt med schackrutig Höganäsklinker med golvvärme och väggarna klädda med vitt kakel från Fired Earth som satts i halvförband med smal fog. De italienska koppararmaturerna ger en bra belysning, och dessa kommer att lämnas kvar eftersom de utgör en del av kökets helhetsupplevelse.

Vid köksfönstret, varifrån man blickar ut över den grönskande innergården, finns en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för fyra personer. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter i form av ett inbyggt originalskafferi och en fin nisch med öppna hyllplan. Det framtagna brädgolvet är vitlaserat och lackat, och matplatsens väggar klädda med vitmålad originalspont och en vacker tapet från Ralph Lauren.

Sovrum I
Nedervåningens stora sovrum rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare läget mot Landerigatans lugn sover man gott om natten. Rummets rejäla garderober har skjutpaneler från Ann Idstein och sväljer allt i klädväg. Det framtagna brädgolvet är vitlaserat och lackat, och väggarna målade i vitt.

Sovrum II
I rofyllt gårdsläge ligger ett mysigt rum som idag används som barnrum men som även lämpar sig väl som kombinerat gästrum och hemmakontor. Rummet var ursprungligen kök i en mindre lägenhet, och det bevarade originalskafferiet erbjuder charmig förvaring. Skafferiets öppna överskåp passar perfekt som koja för gossedjuren. Det framtagna brädgolvet är vitmålat, och väggarna pryds av vitmålad originalspont och en fin tapet från Pip Studios.

Badrum (nedervåningen)
Det nedre badrummet inrymmer duschhörna, handfat, handdukstork, vägghängd toalettstol och ett snyggt väggskåp som byggdes av finsnickare i fjol. Badrumsspegeln kommer från Flos och den fina belysningsarmaturen ovanför från Artemide. Handfatsblandaren är av märket Oras och den snygga betongskivan som fungerar som avställningsyta har tillverkats av MBJ Design. Väggarna är klädda med Höganäskakel, svart i duschhörnan och vitt i övriga badrummet, och golvet belagt med svart marmor. Golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter.

Inre hall
En inre hall med arbetshörna binder samman sovrummen och badrummet med vardagsrummet. Den frilagda murstocken, som ger hallen karaktär, är gråputsad och väggarna målade i vitt. Framtaget, vitlaserat och lackat brädgolv löper tröskelfritt genom dörröppningarna.

Tvättstuga
I anslutning till den inre hallen finns en liten tvättstuga med tvättmaskin från Miele. Tvättmaskinen installerades för cirka tre år sedan. Golvet är belagt med plastmatta och väggarna klädda med våtrumsväv som målats med våtrumsfärg. Eftersom det finns möjlighet att sätta in tvättmaskin i det stora badrummet på övervåningen kan tvättstugan göras om till en klädkammare för ytterkläder, skor med mera.

Tambur
I den vackra och välkomnande tamburen erbjuds förvaring- och avhängningsmöjligheter i form av ett skåp och fina nischer med hängare och öppna konsolhyllor. Hyllorna har specialsnickrats, och modellen har hämtats från gammaldags serveringsskåp. Det finns även en öppen hylla för vantar, mössor med mera från Norrgavel som lämnas kvar. Tamburens golv är belagt med franska cementplattor från Fired Earth och väggarna pryds av vitmålad spontpanel.

Trappa
Från tamburen leder den breda, gamla och fint restaurerade vindstrappan upp till lägenhetens övervåning. Trappans väggar är nytapetserade, och den fina tapeten kommer från Jocelyn Warner.

Vardagsrum (övervåningen)
Trappan mynnar ut i ett stort vardagsrum som tack vare sin öppna och genomgående planlösning badar i ljus. Utsikten över taken och gården ger en härlig frihetskänsla. Rummet har en fantastisk rymd, och det är 3,6 meter upp till nock. De synliga takbjälkarna, den frilagda murstocken med vackra änglatrappor och den djupa takkupan med spröjsat halvmånefönster skapar en underbar atmosfär. Om så skulle önskas kan man höja mysfaktor ytterligare genom att installera en eldstad, och det är förberett med tilluftskanal. Med en stege till hands når man övervåningens förvaringsloft som barnen kan använda som en mysig koja.

Rummets väggar är målade i vitt med en nytapetserad vägg som fond. Den fina tapeten kommer från Jocelyn Warner. Bakom TV:n finns ett schakt i väggen för kablar. Golvet har tillverkats av Kasthall och är i massivt ekplank som hårvaxoljats och infärgats med dekorvax. På hela övervåningen är det vattenburen golvvärme som ger rummen en väldigt behaglig och jämn värme.

Terrass
Helglasade skjutdörrar leder ut till lägenhetens 7,3 kvm stora takterrass. Härifrån har man härlig utsikt över gården, och under sommarhalvåret är det sol från 11 på förmiddagen till kvällsskymningen. Terrassens sidoparti, som liksom kvalitetspartierna i metall kommer från Schücko, släpper in mycket ljus. Golvet är i nyslipat och nyoljat ädelträ som känns mjukt och lent för sommarnakna fötter. Enligt det upplåtelseavtal som upprättades i samband med köpet av vinden ligger ansvaret för terrassen på föreningen.

Sovrum III
Övervåningens mysiga sovrum används i dag som barnrum, och här finns en loftsäng som specialbyggts av finsnickare. Under takfönstren, som fyller rummet med ljus, har man satt upp ett skrivbord med plats för flera barn. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en inbyggd och rejäl skjutdörrsgarderob. Rummet är nytapetserat med William Morris vackra tapet ”Kaprifol”, och liksom i vardagsrummet är golvet i massivt ekplank som hårdvaxoljats och infärgats med dekorvax.

Badrum (övervåning)
Det stora badrummet på övervåningen bjuder in till sköna spakvällar, och under takfönstret finns ett inkaklat och lyxigt badkar med plats för två personer. Bredvid badkaret finns det plats för relaxmöblemang eller, om man vill, en liten bastu. Badkars- och handfatsblandarna kommer från Oras, och duschhörnan är lyxigt utrustad med takdusch- och handmunstycke från Hans Grohe. Badrumsspegeln, med tillhörande belysningsarmatur, har tillverkats av Flos och handfatet kommer liksom den vägghängda toalettstolen från Duravit. Ytterväggen är klädd med slätspacklad och vitmålad våtrumsväv medan övriga väggar, inklusive badkaret och den fina murstocken vid duschhörnan, pryds av mosaik från Sicis. Golvet är belagt med stora gråa klinkerplattor från en italiensk underleverantör till Kasthall, och den vattenburna golvvärmen kompletteras med elburen värme som används sommartid.

Boka visning

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Bagaregården
Postnummer:
416 70
Rum:
5 rok
Boarea:
131 Kvm
Biarea:
10 Kvm
Lägenhetsnr:
9
Byggnadstyp:
Landshövdingehus
Byggnadsår:
1924
Fönster:
3-glas
Förråd:
2 st källarförråd
Tv- internetutbud:
Fiber Telia
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
6 054 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Fiber, Kabel-TV
Andelstal, förening:
7.16323 %
Andelstal, ägande:
7.16323 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
91 kWh/Kvm och år
El:
635 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Driftskostnader totalt:
802 kr/mån
Förening:
Brf Mösseberg Nr 5
Org.nr:
7572015183

Antal lägenheter:
Föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt, och en lokal med hyresrätt (frisör).

Byggår:
1924

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Tomträtt:
Föreningen äger sin egen mark.

År föreningen förvärvade fastigheten:
1924

Förvaltare:
SBC

Stambyte:
Föreningen gjorde en relining 2007.

Renovering:
2001 renoverades tvättstugan, och 2007 gjordes en OVK-besiktning. Fjärrvärme installerades 2007. 2008 asbestsanerades källaren, taket lades om och gemensamma vattenstammar drogs till alla lägenheter. Tillbyggnad av två vindslägenheter skedde 2008-2009. Fasaden målades om och säkerhetsdörrar sattes in 2009. Elinstallationer, förbättring av tidigare rörinstallationer och intrimning av fjärrvärmesystem utfördes 2011. Trapphusen renoverades 2013. Ny port med kodlås mot Landerigatan samt spolning av stammar i trappuppgång A skedde 2014.

Under 2015 iordningställdes gången från gatan och in (målning och belysning). Inga större renoveringar planeras.

Ekonomi:
Föreningens lån ligger på 2 463 kr i lån/kvm boyta. Avgifterna uppgår till 560 kr/kvm. Ingen förändring av avgiften är planerad i dagsläget.

Andrahandsuthyrning:
Ska godkännas av styrelsen och ges vid skäl såsom arbete/studier på annan ort, mm.

Tvättstuga:
Ligger i uppgång C. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, ett torkrum (torkaggregatet byttes ut 2013) och centrifug. Det är lätt att få tvättider.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett hobbyrum. Det finns utrymme för barnvagnar och cyklar i trappuppgång A.

Trappstädning:
Föreningens medlemmar sköter själva trappstädning och gårdsskötsel.

Parkering:
I området är det boendeparkering som gäller. Det finns även gratisparkering på vissa gator i området.

Kabel-TV / bredband:
Fiber som ingår i avgiften.


Övrigt:
Föreningen genomför en höst- och en vårstädning varje år, och årsstämman läggs som oftast i samband med vårstädningen. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Stil
Landshövdingehus
Vid mitten av 1800-talet började urbaniseringen att ta fart på allvar i Sverige. Industrin hade kommit igång och städerna lockade landsbygdens folk med arbetstillfällen. Flyttlassen gick täta och städerna växte mycket fort. Inte minst Göteborg som på tjugo år mer än dubblade sin befolkning.
Fotograf: Jonas Berg

Fotograf: Jonas Berg

Område

Bagaregården

Bebyggelsen är småskalig och består av landshövdingehus, villor och radhus uppförda mellan förra sekelskiftet och 1930. Lugnet råder i större delen av stadsdelen men efter huvudstråken Stockholmsgatan och Ånäsvägen hittar man charmiga småbutiker som skapar liv och rörelse.

Läs mer om Bagaregården